PREDSJEDNIK SBB-A

Radončić nakon glasanja: Porodične dinastije moraju otići u političku penziju

Želim da vjerujem da građani učestvuju u jednoj poštenoj aktivnosti do trenutka, naravno, kad počne nepošteno brojanje glasova

Piše: E. T.

15.11.2020

Na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Porodice ef. Ramić" u Semizovcu u Općini Vogošća, danas je glasao i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić. 

Nakon što je obavio građansku dužnost, Radončić se obratio i novinarima. 

- Želim da vjerujem da građani učestvuju u jednoj poštenoj aktivnosti do trenutka, naravno, kad počne nepošteno brojanje glasova. Stoga, očekujem da će Skupština BiH donijeti nove zakone i da ćemo 2022. godine imati izbore koji će pokazati istinsku volju građana, a ne inžinjering i opću praksu kakvu smo i ranije viđali, a bojim se da ćemo je vidjeti i danas - kazao je Radončić. 


Fahrudin Radončić glasao u Semizovcu - Avaz
Radončićč: Ne očekujem promjene na ovim izborima - Avaz
Dolazak Radončića na biračko mjesto - Avaz
Predsjednik SBB-a poručio da za 2022. godinu kreće ozbiljna utakmica - Avaz
Predsjednik SBB-a glasao u Semizovcu - Avaz
+1

Na pitanje novinara, da li očekuje promjene, predsjednik SBB-a je kazao da ne očekuje nikakve promjene na ovim izborima.

- Stranke koje vladaju su se potrudile da imamo glasačke listiće bez posebne numeracija, bez ozbiljnog suhog žiga, bez ozbiljne provjere i stoga bit će isto. Ali ja mislim da od današnjeg dana, od večeras, kada građani budu vidjeli da ništa ne mogu promijenti na ovaj način, kreće ozbiljna utakmica za 2022. godinu, kada u političku penziju moraju otići porodične dinastije i jedan feudalno familijarni način vladanja - zaključio je Radončić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.