STAVOVI

Plakalo: Olovka "oruđe" da se potvrde i nagrade djela, a kazni prazna priča

Svaki iskorišten glas je korak naprijed za bh. društvo, smatra Plakalo

Haris Plakao. Evropski pokret BiH

A. J. / Fena

15.11.2020

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo obavio je u Sarajevu danas građansku dužnost na Lokalnim izborima, te je tim povodom u izjavi za Fenu istakao važnost da svi građani izađu na izbore i ostvare demokratsko pravo.


On je potcrtao da današnji izbori predstavljaju praznik demokratije, a koji su upravo kao lokalni najvažniji za svakog građanina. Mnogo je, ističe, kandidata na mnogim listama i svaki iskorišten glas je korak naprijed za bh. društvo.


- Svim građanima u Bosni i Hercegovini želim da danas izaberu za sebe najbolje predstavnike, da nagrade i prepoznaju one koji djelima govore, a ne floskulama i senzacionalističkim izjavama, i da tako učine svoju lokalnu zajednicu još prosperitetnijom, razvijenijom i sigurnijom za napredan život, a tamo gdje to nije slučaj da promijene one koji nisu opravdali povjerenje i da svojim glasom i olovkom upotrijebe demokratsko "oruđe" koje im se ne daje u ruke tako često - ocijenio je on.


Plakalo smatra da su lokalni izbori važni ne samo u BiH već i zemljama EU, jer bitno struktuiraju željene potrebe građana u životima unutar njihovih lokalnih zajednica.


- S obzirom na to da je lokalna zajednica nivo vlasti na kojem nužno ne treba biti visoke politike, već izabrana lokalna vlast mora na najbolji način praktično služiti svojim građanima i njihovim pragmatičnim interesima - naglasio je prilikom glasanja u Sarajevu generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.