HERCEGOVINA

HDZ BiH zadržao broj načelničkih pozicija

HDZ BiH je ostvario pobjedu i u Ljubuškom gdje se za mjesto gradonačelnika borio Vedran Markotić

Vidić: Ostaje načelnik Čapljine. Arhiv

Piše: M. Smajkić

15.11.2020

U Hercegovini, kada je riječ o kandidatima Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, (grado)načelničke pozicije su, prema neslužbenim rezultatima, zadržali Miro Kraljević u Širokom Brijegu, Smiljan Vidić u Čapljini, Stjepan Bošković u Stocu, Ljubo Grizelj u Grudama, Andrija Šimunović u Ravnom, Marin Radišić u Čitluku.


HDZ BiH je ostvario pobjedu i u Ljubuškom gdje se za mjesto gradonačelnika borio Vedran Markotić, u Neumu, to je Dragan Jurković, a u Posušju Ante Begić.


Iz HDZ-a BiH nisu uspjeli ni ovaj put doći do načelničke pozicije u Prozor/Rami, gdje je, ponovo, pobijedio Jozo Ivančević, aktuelni načelnik i kandidat HDZ 1990.


Također, HDZ BiH je izgubio načelničku poziciju u Tomislavgradu gdje je pobijedio Ivan Buntić ispred Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ-a 1990, odnosno, kandidata bivših članova HDZ-a BiH okupljenih oko Ivana Vukadina, koji je izbačen iz ove stranke.

U centrali HDZ-a BiH u Mostaru večeras nije organiziran izborni štab, a iz ove stranke su kazali da će o rezultatima izbora govoriti sutra na pres-konferenciji koja je zakazana za 10 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.