NOVI GRAD SARAJEVO

Selimbegović: Tražit ćemo ponovno brojanje glasova jer je razlika u par stotina

Izgovor je bio da su članovi OIK-a koji su radili na unosu podataka umorni, a ostalo je nekoliko listova da se unese, kaže Selimbegović

Selimbegović: Sumnjamo u regularnost izbora. Avaz

Piše: A. Č.

16.11.2020

Nakon Ilijaša, građani su se okupili i ispred Općine Novi Grad. Kako nem je rekao Mirza Selimbegović , generalni sekretar Naroda i pravde, problem je u procesu koji se dešava, a prekinut je i nije završen.

- Naši posmatrači nisu bili prisutni iako smo mi insistirali da budu tu. Izgovor je bio da su članovi OIK-a koji su radili na unosu podataka umorni, a ostalo je nekoliko listova da se unese. Imamo pretpostavku da oni namjerno neće da zaključe proces. Imamo osnova sumnje da pokušavaju napraviti neku malverzaciju, a i sinoć su pokušali neke stvari što je objavila i organizacija "Pod lupom" - rekao nam je Selimbegović.

Kaže i da su napravili zapisnik da je otvoreno 26 vreća što je vrlo inidkativno.

- Tražit ćemo ponovno brojanje glasova jer je razlika u par stotina. Očekujemo da ćemo nakon novog brojanja te pristiglih glasova putem pošte, mobilnih timova i covid timova razlika biti istopljena ili čak u korist Delića. Efendić je preuranjeno proglasio pobjedu vjerovatno neočekujući da ćemo mi istrajhati i dovesti proces do kraja. Sada su zabrinuti i za većinu u općinskom vijeću i pokušat će da tu većinu organiziraju sa manjim strankama da dobiju mandate i da formiraju veći - zaključio je Selimbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.