SARAJEVO

U četvrtak vanredna sjednica VSTV BiH

Ova sjednica dolazi u trenutku kada ovu instituciju ponovo potresa afera vezana za predsjednika Milana Tegeltiju, koju je on nazvao montažom.

VSTV BiH: Zakazana sjednica. Arhiv

Piše: M. Aš.

30.11.2020

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) bit će održana u četvrtak. Na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – Aktuelna situacija.

Kako je rečeno iz VSTV-a, sjednica je otvorena za javnost i može se pratiti u sjedištu VSTV-a BiH.

Ova sjednica dolazi u trenutku kada ovu instituciju ponovo potresa afera vezana za predsjednika Milana Tegeltiju, koju je on nazvao montažom. 

Gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, tegeltija je rekao kako je najnoviji snimak o obećanju imenovanja članici VSTV-a, ustvari montaža.

- Snimak je klasična montaža, autentičnost ovog snimka apsolutno ne postoji i nema potrebe da komentarišem nešto što je montirano i nije se dogodilo, dodao je on.

Rekao je da on zna za ovaj snimak već godinu dana.

- Ovaj snimak nije nastao nedavno, ovo je napravljeno davno prije, ja lično znam da postoji već godinu dana i imam svjedoke koji to mogu potvrditi, kazao je Tegeltija.

Kazao je i da je snimak napravila OSA, ali da ne zna ko ga je snimao.

- Ovo je visokosofisticirana montaža koju je napravila Obavještajna služba (OSA) ili neki njeni dijelovi - naveo je Tegeltija.

Na upit da li optužujete (Osmana) Mehmedagića, on je rekao - apsolutno!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.