PRESJEDNICA RS

Cvijanović: Jedan od programa za nabavku vakcina je sa Rusijom, ali nisu ni drugi isključeni

Struka može mnogo više da priča o tome, ali mislim da je jako važno da mi imamo ocjenu tih vakcina od stručnjaka, ali isto tako i dostupnost prema više izvora, rekla je Cvijanović

Cvijanović: Cijenimo što smo sa Rusijom uspjeli da napravimo direktnu komunikaciju. Arhiv

A. J. / Srna

9.12.2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjoj Luci da je važna ocjena stručnjaka o kvalitetu vakcine protiv koronavirusa, ali i njena dostupnost, te da je RS ušla u više programa za njihovu nabavku.


Cvijanović je navela da je jedan od programa za nabavku vakcina sa Rusijom, ali i da nisu isključeni ni drugi aranžmani, te istakla da je dobivanje vakcine, njihova distribucija i snabdijevanje globalni izazov.


- Stoga smo ušli u više programa, a jedan od njih je, kada je riječ o Republici Srpskoj, sa Rusijom, kako bismo obezbijedili određene količine ruske vakcine, ali isto tako nisu isključeni ni drugi aranžmani - izjavila je Cvijanović novinarima.

 

Ona je napomenula da je poznato da su oba entiteta u BiH ušla u određen aranžman kojim se globalno omogućava snabdijevanje.

 

- Struka može mnogo više da priča o tome, ali mislim da je jako važno da mi imamo ocjenu tih vakcina od stručnjaka, ali isto tako i dostupnost prema više izvora, jer ne treba da budemo isključivi i da se oslonimo samo na jednu vakcinu - pojasnila je Cvijanović.

 

Ona je dodala da je potrebno vidjeti kakvi će biti rezultati i u drugim zemljama.


- Ali svakako cijenimo što smo sa Rusijom uspjeli da napravimo direktnu komunikaciju i što su se stavili na raspolaganje na način da se solidne količine obezbijede za Republiku Srpsku - istakla je Cvijanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.