REAKCIJA

Tegeltija: Ono što sam ja izgovarao i izgovaram, trebali su da izgovaraju drugi, ali nisu

Na sceni bezakonje i nesputana obavještajno-paraobavještajna sila koja preuzima kontrolu nad trećim stubom vlasti

Tegeltija: Zatajio je pravni sistem. Avaz

Piše: M. Aš.

12.12.2020

Milan Tegeltija, još uvijek aktuelni predsjednik VSTV -a BiH, oglasio se ponovo danas na društvenim mrežama. Povod je njegova najavljena ostavka na čelu ove pravosudne institucije, ali i obrazloženje iste na konferenciji za medije u Banjoj Luci.

 - I da se razumijemo, nakon što sam izgovorio sve ono što sam izgovorio i govorim zadnjih dana, svakom mora biti jasno da takve stvari ne priliče da ih izgovara predsjednik VSTV-a u normalnom pravnom sistemu. Također, trebate da znate da sam ja toga potpuno svjestan. Međutim, to nije urađeno u afektu niti nesvjesno, to je posljedica zatajenja zaštitnih mehanizama pravnog sistema i potrebe da se zaštite elementarni pravni principi. Ono što sam ja izgovarao i izgovaram, trebali su da izgovaraju drugi,ali nisu. Pošto sam procjenio da je zatajio pravni sistem BIH i njegovi zaštitni mehanizmi, da je na sceni bezakonje i nesputana obavještajno-paraobavještajna sila koja preuzima kontrolu nad trećim stubom vlasti procjenio sam da više nemam pravo da se kao građanin držim okkviraa suzdržanosti kakva priliči predsjeniku VSTS u normalnom pravnom sistemu - napisao je Tegeltija i dodao:

- Onoga trenutka kada sam počeo da izgovaram istine, na način koji prevazilazi suzdržanost koju mora da ima predsjednik VSTV-a, svi su i prije moje najave ostavke trebali da budu svjesni da je ostavka već samim načinom istupanja u javnosti i da je to bespovratni put izlaska iz pravosu koji sam odabrao potpuno svjesno, jer neko je to morao! - napisao je Tegeltija.

I da se razumijemo, nakon što sam izgovorio sve ono što sam izgovorio i govorim zadnjih dana, svakom mora biti jasno da...

Objavljuje Milan TegeltijaSubota, 12. prosinca 2020.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.