ISTRAŽITI SLUČAJ

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH imenovalo komisiju zbog avionske nesreće na Kozari

Imenovana četveročlana komisija

Pad aviona na Kozari. Agencije

Fu. M. /Anadolija

13.12.2020

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović imenovao je četvoročlanu komisiju na čelu sa glavnim istražiteljem Salkom Begićem povodom avionske nesreće na području planine Kozara, prenosi Anadolija.

- Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović, u skladu sa članom 108. Zakona o zrakoplovstvu BiH, imenovao je četvoročlanu komisiju na čelu sa glavnim istražiteljem Salkom Begićem povodom avionske nesreće sportskog aviona Piper 28 koja se 10. decembra dogodila na području planine Kozara - saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su prije dva dana na području sela Subotići, na Kozari ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen 10. decembra.

- Avion je lociran u okviru velike potrage koja je danas nastavljena na području Kozare od strane pripadnika policijskih uprava Gradiška i Prijedor, jedinica žandarmerije, SAJ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa Republike Srpske, planinara, lugara i drugih građana - saopćeno je ranije iz MUP-a RS.

Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je da je izgubljen kontakt s pilotom sportskog aviona koji se vraćao s leta iz pravca Velike Kladuše prema Banjaluci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.