STANJE NA PUTEVIMA

Preporučena oprezna vožnja zbog klizavih cesta i magle

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica)

G. M.

Potreban veliki oprez tokom vožnje

Foto: Ilustracija


Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a iz BIHAMK-a posebno izdvajaju dionice na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna, Kupresa, Bosanskog Grahova, Bugojna, Viteza, Kiseljaka, Sarajeva, Zenice, Maglaja, Gračanice i Tuzle.

U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

- Skrećemo pažnju i na odrone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Posjedovanje zimske opreme je obavezno - navode iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla na lokacijama Olovske Luke i Husino izvode se radovi zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom, a zbog frekventnosti ovog puta često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, posebno na lokalitetu Husino.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Tuzla-Kalesija, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.

Više o temi Stanje na putevima

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
STANJE NA PUTEVIMA
Vozači oprez: Jutarnja magla smanjuje vidljivost
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na