ODLUKE

Dunović podnio neopozivu ostavku na poziciju predsjednika UO ZZO-a KS

Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, kaže Dunović

A. Aljimi / NAP

Dunović: Podnio ostavku

Foto: Arhiva


Milan Dunović podnio je danas neopozivu ostavku na poziciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

- Smatram da nova Vlada KS treba u punom kapacitetu preuzeti odgovornost, što podrazumijeva i poziciju na kojoj se nalazim. Demokratska fronta neće biti dio nove Vlade KS, pa ne bi bilo principijelno ostati na poziciji na kojoj sam se nalazio do formiranja nove većine i nove Vlade KS.  U proteklom periodu, od imenovanja do danas Upravni odbor je radio odgovorno i transparentno. Omogućili smo nastavak postojećih, te uvođenje u sistem novih specijalizacija u svim zdravstvenim ustanovama u KS - kaže Dunović. 

Nabavke sredstava i opreme za suzbijanje pandemije smo, u skladu sa Zaključkom Skupštine KS, radili isključivo posredstvom UNDP-a. Omogućili smo zapošljavanje neophodnog kadra u Urgentnom centru Opće bolnice Abdulah Nakaš, uz saglasnost Vlade KS.

Obezbijeđena su sredstva za zapošljavanje u izolatoriju Opće bolnice, ponovo uz saglasnost Vlade KS. To je samo dio onih obaveza prema osiguranicima u KS, koje nisu dio „redovnih poslova“ i koji su rezultat pandemije. Također smo uspjeli usvojiti Uredbu o obimu, uslovima i načinu ostvarivanja prava osiguranika, te vratili procedure nabavke u sistem koji prepoznaje i Zakon o javnim nabavkama.

Bila mi je čast što smo u ovom teškom i izazovnom vremenu svojim radom mogli pomoći svojim sugrađanima i pružiti im potporu u cilju što boljeg i efikasnijeg savladavanja pandemije, navodi se u ostavci Dunovića, piše NAP.

NA VRH

Podijeli članak na