STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, maksimalan oprez: Otežan saobraćaj preko planinskih prijevoja, vjetar formira snježne nanose

Na području Ključa i Sanskog Mosta upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle

N. Ajnadžić

Na put ne krećite bez zimske opreme

Foto: Arhiv


Zbog snijega koji je padao tokom noći ili ponegdje još pada, otežano je saobraćanje na dionicama preko planinskih prijevoja - kazali su iz BIHAMK-a.

Izdvajaju putne pravce Bosanski Petrovac - Drvar (Oštrelj), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Bugojno - Novi Travnik (Rostovo), Kupres - Livno, Šuica - Tomislavgrad, Glamoč - Mlinište, Posušje - Jablanica, Sarajevo - Rogatica (Romanija), Trnovo - Foča (Rogoj) i Sarajevo - Olovo (Nišići). 

- U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Na području Kupresa i Tomislavgrada dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji formira snježne nanose, a na području Ključa i Sanskog Mosta upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme - kazali su iz BIHAMK-a.

Radovi na putevima

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Granični prijelazi

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez - Travnik, Stupari - Živinice, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Više o temi Stanje na putevima

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na