SJEDNICA U SARAJEVU

Ništa od smjene Vijeća ministara: Većina zastupnika glasala protiv

Zastupnici su glasali sa 13 glasova "za", 25 protiv i 3 "suzdržana", što znači da prijedlog o smjeni Vijeća ministara nije dobio potrebnu većinu.

Parlament BiH. Arhiv

Piše: D. Hadžović

11.1.2021

Prijedlog smjene predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministara i njihovih zamjenika, kako se i očekivalim nije dobio potrebnu većinu na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon višesatne rasprave zastupnika u Parlamentu, gdje su se iznosili argumenti za i protiv smjene Vijeća ministara, zastupnici su glasali sa 13 glasova "za", 25 protiv i 3 "suzdržana", što znači da prijedlog o smjeni Vijeća ministara nije dobio potrebnu većinu. 

Na kraju rasprave se obratio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kazavši da je jedina manjkavost aktuelnog saziva to što nije komunicirao sa javnošću.

Na kraju rasprave se obratio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, kazavši da je jedina manjkavost aktuelnog saziva to što nije komunicirao sa javnošću te da mnogo toga što je ovaj saziv uradio oni nisu ni predstavili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.