OŠTRA REAKCIJA

Žuljević: Sudskom odlukom bez presedana trajno sakrivena istina o lopovluku u Mostaru

Dodao je da je danas jasno da Mostar ostaje sramota EU, SAD i, kako je napisao, domaćih saveznika sa festivala lopovluka u Mostaru održanom 20.decembra 2020

E. T.

Aner Žuljević

Foto: Avaz


Nakon što je na Sudu BiH donesena odluka da se odbije ponovno brojanje glasova na izborima u Mostaru, reagirao je Aner Žuljević, federalni zastupnik i član predsjedništva SDP-a. 

-  Jedina smo zemlja na svijetu u kojoj sud štiti lopove. Zabranjeno otvaranje pandorinih kutija i sudskom odlukom bez presedana trajno sakrivena istina o lopovluku u Mostaru od građana Mostara. Hvala apelacionom sudu što je odlučio suprotno neoborivoj pravnoj argumentaciji i zdravoj pameti zaštiti lopove i ovjeriti krađu izborne volje građana. Hvala međunarodnoj zajednici koja je još jednom pokazala da joj je pragmatizam jači od svakog principa i koja je izdala vlastito obećanje građanima Mostara o fer i poštenim izborima‼️ Nije prvi put, navikli smo od Vas - napisao je Žuljević. 

Dodao je da je danas jasno da Mostar ostaje sramota EU, SAD i, kako je napisao, domaćih saveznika sa festivala lopovluka u Mostaru održanom 20.decembra 2020. 

Sramna je uloga međunarodje zajednice u sporazumu SDA - HDZ čija je implementacija ugrožena, jer je jasno da ponovnim brojanjem ne postoji dvotrećinska većina za njegovu realizaciju. Morate znati da su Vam građani poslali poruku da ne žele vaš šovinisticki djelidbeni sporazum bez obzira što ga silom gurate. Nama ostaje obaveza radi naše djece, da se za evropske vrijednosti u Mostaru pobijedimo “balkanske” kadrove međunarodne zajednice i domaće lopove. Časno je danas ostati dio ekipe koja nije imala straha otvoriti sve vreće, znajući da je sve radila pošteno i nije silom mjenjala izbornu volju - napisao je Žuljević. 

Na kraju se zahvalio građanima Mostara. 

- Hvala građanima grada Mostara, što su dostojanstveno kao i uvijek podnijeli sramotu od onih koji nas sramote zadnjih 20 godina, a samo su imali jednostavnu namjeru nakon 12 godina časno i pošteno izabrati lokalni parlament. Nismo mi isti, mi nismo ni slični - dodao je Žuljević. 

‼️Jedina smo zemlja na svijetu u kojoj sud stiti lopove 🗣 Zabranjeno otvaranje pandorinih kutija i sudskom odlukom bez...

Objavljuje Aner ZuljevicUtorak, 19. siječnja 2021.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na