PREDSJEDNIK SNSD-a

Dodik traži izvinjenje od Izetbegovića

Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izjava, rekao Dodik

A. Č.

Dodik: Mi smo to znali i od ranije ali je dobro da su to sad svi čuli

Foto: SRNA


Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta ove stranke pozvao je Bakira Izetbegovića, lidera SDA da se izvini za to što je rekao da su Srbi loš narod.

Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izjava. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega - rekao je Dodik. 

On je rekao da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti, ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Mi smo to znali i od ranije ali je dobro da su to sad svi čuli. Poštujem sve narode i istinski mi je žao da Izetbegović ima takav stav. Izetbegović je tom izjavom napustio teren političke borbe i upustio se na teren borbe protiv Srba - rekao je Dodik podsjećajući da su takvu borbu na ovim prostorima vodili nacisti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na