NAKON INCIDENTA

Policija privela dvije osobe koje su nasrnule na medicinare u Mostaru

Protest kojem je prisustvovalo više hiljada zdravstvenih radnika u HNK okončan

Piše: M.Sm.

25.1.2021

S današnjih protesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dvije osobe su privedene nakon incidenta na protestu medicinskih radnika u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz MUP-a su nam kazali da će više informacija imati kasnije nakon što prikupe sve informacije, koje su dovele do incidenta.

Predsjednik Reprezenativnog sindikata Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, Ivica Anić, kazao je kako smatra da je ovaj incident u kojem je grupa nepoznatih osoba nasrnula na zdravstvene radnike, udarivši dvoje od njih, namjerno izazvan, a prethodno, jedan vozač je svojim automobilom pokušao proći kroz masu ulicom Stjepana Radića,međutim, nakon kraće verbalne prepirke, on je otišao drugim smjerom.

Inače, više hiljada medicinara i drugog zdravstvenog osoblja danas je izašlo na mostarske ulice. Protestnu šetnju, najmasovniju do sada, su počeli od Španskog trga, a završili pred zgradom Kantonalne vlade.

Već više od godinu i po oni se bore za novi kolektivni ugovor, a od 10.decembra prošle godine su u generalnom štrajku.

I , ovaj put su pozivali nadležne da izađu iz zgrade, a osim premijera HNK, Nevenka Hercega i ministrazdravstva, Gorana Opsenice prstom su danas uprli i u ministra finansija, Adnana Faladžića.

Kraj zgrade Vlade HNK su postavili i dva šatora gdje će, poručili su, članovi dva Sindikata dežurati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.