NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Idu nove krivične prijave

Ministarstvo civilnih poslova BiH jučer je najavilo da prve doze vakcina protiv koronavirusa proizvođača “Pfizera” i “BioNTecha”, njih 23.400, stižu sredinom februara

Piše: Avaz.ba

31.1.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju"Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte:Idu nove krivične prijave

 Ministarstvo civilnih poslova BiH jučer je najavilo da prve doze vakcina protiv koronavirusa proizvođača “Pfizera” i “BioNTecha”, njih 23.400,  stižu sredinom februara.

Erduan Kafedžić, direktor Ureda za borbu protiv  korupcije: Idu krivične prijave i zbog
nezakonitog zapošljavanja.

Ovo je tek početak. Nastavljamo dalje raditi još aktivnije. Uskoro tužilaštvima podnosimo nove krivične prijave za razne nepravilnosti u Kantonu Sarajevo - kazao je ovo jučer u izjavi za „Dnevni avaz“ Erduan Kafedžić.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Nismo krivi,

Gostujući u “Centralnom dnevniku” Senada Hadžifejzovića u petak, predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio: „Era apsolutne vlasti Milorada Dodika je na izmaku, uskoro će biti prošlost, sprema se mnogo toga drugačijeg.“

Donosimo intervju s Adisom Ahmetovićem liderom SDP-a u Hanoveru, on poručuje Njemačka se aktivno uključuje u bh. politiku.

Ličnost dana je Dragan Piljić.

Na stranama Globusa: Užas u Hrvatskoj: Četiri osobe ubijene na području Šibenika i Vodica. Ubica Branko Kaloper presudio sebi hicem iz pištolja.

Propale inicijative: Do kada će se mostarske ulice zvati po fašistima.

Nakon što su zatvorenici novog državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, u kojem od kraja 2020. dugogodišnje kazne zatvora služe okorjeli kriminalci, osuđenici za teška ubistva, terorizam, silovanja i ratne zločine, prije nekoliko dana poslali pismo ministru pravde BiH Josipu Grubeši, žaleći se na cijene hrane u kantini i usluge telefoniranja, “Dnevni avaz” objavljuje cjenovnik iz kantine “bh. Alkatraza”.

Istraživanje: Koliko bh. građani koriste elektronske usluge. Ni korona nas nije odvikla od šaltera.

Na strananama Mozaika:Obilježena godišnjica Igmanskog marša. Sjećanje na jednu od najznačajnijih operacija u Drugom svjetskom ratu.

Crna hronika: Stravičan sudar u mjestu Grabovica, sjeverno od Mostara. U Opelu poginuli supružnici, njihova djeca teško povrijeđena.

Bosanska Kostajnica tuguje zbog smrti dvoje mladih. Mladića i djevojku u vozilu ugušio ugljenmonoksid.

Na sportskim stranama: Edhem Šljivo iz LIježa za "Avaz": Kuman forsira svoje igrače, a ne našeg Miralema Pjanića.

U današnjem „Dnevnom avazu“ i poklon prilog "Panorama", otkrivamo istinu o plastičnim operacijama poznatih i donosimo još niz zanimljivih sadražaja. Plus poklon ukrštenice: Nedjeljna razonoda.



 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.