GRADSKO VIJEĆE TUZLA

Iz DF-a poručili Ćehajiću i Fatušiću: Imate 48 sati za pismeno izjašnjenje

SDP je umjesto DF-a već izabrao PDA i HDZ kao svoje koalicione partnere u TK i Gradu Tuzla, te tako izabrao svoj politički pravac, koji je za Gradski odbor Tuzla apsolutno neprihvatljiv, saopćeno je iz DF-a

DF: Ako ne provedu odluke dužni su vratiti mandate. Ilustracija

A. J.

31.1.2021

Već drugu sjednicu Gradskog vijeća Grada Tuzla, vijećnici DF Emir Ćehajić i Zlatan Fatušić glasaju kao koalicija koju u Vijeću predvodi SDP.

S tim u vezi, na 15. Vanrednoj sjednici Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla, Gradski odbor DF Tuzla donio je pet zaključaka, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Riječ je o sljedećim zaključcima:

1. Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla odbija ponuđenu Koaliciju u Gradskom vijeću Tuzla koju predvodi SDP zbog unaprijed uspostavljene neprincipijelne koalicije SDP, SBB, PDA, HDZ, TA i četri vijećnika SDA. Takva i slična koalicija sa okosnicom SDP, PDA, SBB, NS, HDZ je već uspostavljena i na nivou Tuzlanskog kantona. SDP je umjesto DF-a već izabrao PDA i HDZ kao svoje koalicione partnere u TK i Gradu Tuzla, te tako izabrao svoj politički pravac, koji je za Gradski odbor Tuzla apsolutno neprihvatljiv!


2. Vijećnici Demokratske fronte Tuzla u Gradskom vijeću Tuzla dužni su da poštuju Odluke Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla te drugih organa stranke;


3. Vijećnici su dužni da se pismenim putem u roku 48 sati, izjasne da li prihvataju Odluku Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla donesene na sjednici GO DF Tuzla 30.01.2021. godine.


4. Ukoliko vijećnici odbiju sprovođenje Odluke Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla dužni su da vrate mandat Demokratskoj fronti.


5. Nesprovođenje navedenih zaključaka Gradskog odbora, povlači sankcije isključenja iz stranke u skladu sa Statutom Demokratske fronte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.