O VRIJEĐANJU IVANA BEGIĆA

Borenović: Govor mržnje u SNSD-u uče od stranačkog šefa i očigledno je poželjan

Istakao je da ništa bolji nisu ni pokušaji pravdanja Antonićevog postupka od njegovih starijih kolega

Branislav Borenović razgovarao s Ivanom Begićem. Arhiv

N. Aj.

31.1.2021

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović razgovarao je danas sa odbornikom u Skupštini grada Banja Luka Ivanom Begićem, a nakon niza uvreda koje je Begić doživio od poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Momčila Antonića.

Borenović kaže da današnji razgovor predstavlja prije svega ljudsku podrška Ivanu Begiću koji je doživio odvratne i najniže kvalifikacije od političkog oponenta i mladog "nenarodnog" poslanika.

Pravo na grešku

- Često čujemo da mladi imaju pravo na grešku i to je istina. I sam mladima u svojoj partiji savjetujem da zastanu i razmisle prije nego što nešto kažu ili urade. Pravo na grešku svako ima, ali niko nema pravo na mržnju. A ostrašćenost koju mladi poslanik već godinama ispoljava nije ništa drugo nego govor mržnje i užasan model ponašanja koji su usvojili od svog stranačkog šefa i koji je očigledno poželjan u njihovoj stranci - kaže Borenović.

Istakao je da ništa bolji nisu ni pokušaji pravdanja Antonićevog postupka od njegovih starijih kolega, koji na uvrede mladog poslanika upućene Begiću sipaju nove.

Prijete i vrijeđaju godinama

- Naprotiv, oni bi barem trebali imati dovoljno iskustva da znaju kada je dosta. A jeste dosta i vrijeme je da se stane i stavi prst na čelo. Vrijeme je da konačno vratimo pristojnost u javni prostor. Da svaku uvredu na osnovu nacije, vjere, roda, privatnog života... nazovemo pravim imenom i osudimo - kaže Borenović.

Zaključuje da za to što govor mržnje postaje normalan najveću odgovornost snose oni koji su u najvećoj mjeri ovakvo ponašanje uveli kao poželjno, koji prijete i vrijeđaju već godinama svakoga ko im nije po volji, podržani aplauzima onih koje su uvjerili da je to u redu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.