DOBRE VIJESTI

Nakon 27 dana Abdulah Sidran samostalno hoda: Ovo je veliki napredak!

Zdravstveno stanje akademika Abdulaha Sidrana dosta je bolje nakon što je izašao iz bolnice gdje se liječio od koronavirusa

Abdulah Sidran. Facebook

Piše: Fu. M.

4.2.2021

Zdravstveno stanje akademika Abdulaha Sidrana dosta je bolje nakon što je izašao iz bolnice gdje se liječio od koronavirusa. Bosanskohercegovački pisac već je 27 dana na kućnom liječenju.

- Prvi tatini koraci bez kiseoničke potpore i bez "hodalice" 27. dan nakon izlaska iz bolnice i 48. dan po izlasku iz inducirane kome i skidanju sa respiratora - napisala je akademikova kćerka MIranda na svom Facebooku uz objavljen video na kojem Sidran samostalno hoda.

- Ne treba dizati nogu previše jer se tada sva težina prenosi na jednu nogu što je opasno. Tako da pravim kao puž kretnje, ali kada malo zaboravim onda i podignem nogu i vidim da mogu. I onda odem do prozora, obraduje se sunce meni, ja njemu, malo udahnem - kaže Sidran dok hoda po stanu.

Nakon što je napravio prve korake  ponovo je sjeo.

- Imam potrebu da se vratim, da vratim masku i da se pomognem dodatnim kisikom. Međutim, ovo kako je sad, smatramo velikim i dobrim napretkom - kazao je Sidran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.