MOSTAR

Irma Baralija nakon što je ispala iz utrke za gradonačelnicu: Sve je izrežirano

Ovo je dogovor HDZ-a i SDA odranije, kazala Baralija

Irma Baralija. M. Smajkić

Piše: M. Smajkić

5.2.2021

Nakon prvog kruga glasanja, Irma Baralija koja je ispala iz dalje utrke za gradonačelnika Mostara dala je izjavu za novinare.

- Mislim da treba smireno nastaviti. Ovo je važan dan za demokratiju u Mostaru. Važno je da ovaj put procesi idu brže nego 2008. godine i to će biti dobro za građane i građanke. Mislim da je sve izrežirano. Ovo je dogovor HDZ-a i SDA  odranije. Čitav dan je bio cirkus i predstava. To su stari uigrani partneri. Ja sam bila faktor iznenađenja i kandidat za one koji su možda htjeli glasati hrabro. U hodnicima se dešavaju mnogobrojni razgovori jedan na jedan i pokušavaju se uvjeriti preostali vijećnici kako glasati u drugom krugu. Čestitam. Ja sam vijećnica koja će i dalje raditi onako kako sam obećala - rekla je Baralija.

Upitana za komentar o tome da joj glasove nisu dali vijećnici Prve mostarske partije, partneri Bh.bloka, Baralija je kazala da je to njihovo pravo.

- Svako ima pravo da glasa i podrži koga želi. U politici nema ljutnje. Sad ću dobro razmisliti kako se dalje postaviti - rekla je Baralija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.