SREBRENICA I DOBOJ

Prve preliminarne rezultate ponovljenih izbora CIK će saopćiti u ponoć

Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 posto

Sa biračkom mjesta u Srebrenici. S. Sm.

N. Aj.

21.2.2021

Danas su održani ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta, odnosno 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Biračka mjesta su zatvorena u 19 sati osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19 sati, odnosno zadnje biračko mjesto je zatvoreno u 19.40 sati. Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je 55,43 posto, a u Srebrenici 42,87 posto. Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen - saopćeno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Naglašeno je da će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa izbora u Doboju i Srebrenici, održanih 15. novembra 2020. godine i ponovljenih danas, saopćiti na konferenciji za medije večeras u ponoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.