CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO

U Državni komitet sigurnosti imenovani Mehmedagić, ali i Cikotić, Turković...

Za članove su imenovani Mirko Okolić, Gordana Tadić, Zoran Galić, Mirsad Vilić

M. Aščić
  • Mehmedagić i Cikotić

    Mehmedagić i Cikotić

    Foto: Avaz


Vijeće ministara BiH donijelo je odluku kojom se u Državni komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine imenuju dr. Vojin Mitrović, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, koji je predsjedavajući, ali i njegov zamjenik Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine,Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Zoran Galić, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Za članove su imenovani i Čedomir Šušnjar, v.d. generalni direktor Direkcije za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine, Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Darko Ćulum, direktor Agencije za istrage i zaštitu i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH", a donio ju je i potpisao Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na