PROGNOZA

Meteorolozi najavljuju snijeg i susnježicu

Atmosferski pritisak u Sarajevu je 958Pa, za 16hPa je veći od normalnog i opada

A. O.

Očekuje se snijeg i susnježica

Foto: Avaz


U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme, a po kotlinama ima magle. Vjetar je slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka je od 13 do 19 stepeni C. 

Jutros su u 7 sati izmjerene temperature u Drvaru i Bugojnu -6 steperni, Livno -5, Sanski Most -4, Bihać, Tuzla, Jajce i Zenica s -3, Doboj, Banja Luka, Ivan sedlo -2, Sarajevo i Bijeljina -1, Bjelašnica i Grude 1, Gradačac i Trebinje 5, a najtoplija temperatura iznosila je 7 stepeni u Mostaru i Neumu. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu je 958Pa, za 16hPa je veći od normalnog i opada. 

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

Vremenska prognoza za petak

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje postepeno naoblačenje prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. 

U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

Vrijeme u subotu

U subotu će biti pretežno oblačno veći dio dana. Širom Bosne prije podne se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine. Razvedravanje u večernjim satima.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C.

Više o temi Proljeće

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na