POKRENUTA ISTRAGA

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili Ahmetašević

Dodaju kako je “o svemu upoznat i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo

Protiv policajca podnesena prijava. Printscreen

Fu. M.

6.3.2021

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnesena je pritužba na rad policijskih službenika koji su učestvovali u hapšenju novinarke i aktivistice Nidžare Ahmetašević danas u Sarajevu.

- Nakon što je u vezi sa današnjim događajem objavljen videosnimak u javnosti i od strane N.A. Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnesena pritužba na rad policijskih službenika Treće PU – PS Novo Sarajevo - saopćeno je iz Uprava policije MUP-a KS,

Dodaju kako je “o svemu upoznat i Odbor za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo uz čiju saglasnost je otvorena unutrašnja istraga s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj i utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinih policijskih službenika i propusta u njihovom radu”.

Udruženja BH novinari, Linija za pomoć novinarima te komesarka za ljudska prava Vijeća Evrope Dunja Mijatović osudili su današnje hapšenje Nidžare Ahmetašević, koja je u poslijepodnevnim satima puštena na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.