SARAJEVO

Duga kolona automobila ispred drive in punkta i danas

Građani čekaju na testiranje satima

Piše: A. Ovčina

7.3.2021

Građani se testiraju više puta - Avaz
Kolona automobila - Avaz
Velike gužve - Avaz
Kočić: Drive in punkt  je veoma dobra stvar - Avaz
Mrgić: Preboljela sam koronavirus - Avaz
+1

Obzirom na opće poznatu pogoršanu epidemiološku situaciju u glavnom gradu BiH, mnogi građani dolaze da se testiraju u drive in punkt, koji se nalazi na parkingu kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Ekipa "Avaza" danas je bila na terenu i razgovarala sa građanima koji su došli na testiranje. Kolona vozila veoma je duga, a građani čekaju satima. Pojedini se testiraju prvi put, a neki su se testirali više od 20 puta. 

Testirala se više puta

Mia Mrgić došla je na testiranje sa rođakom koji je prebolovao koronavirus, a ona je došla da se testira 30-ti put, jer se testira za bolnicu i prima terapije.

- Preboljela sam koronavirus i nije mi ostavilo nikakve posljedice na organizam - kazala je Mrgić. 



Drive in punkt radi i vikendom

Neki građani se testiraju prvi put, a jedna od njih je i Jasminka Zilić koja nije prebolovala virus, ali kaže da će se uvjeriti nakon što uradi test. 

- Super je što su nadležni uveli drive in punkt, jer se može doći subotom i nedjeljom, kako ne bi morali čekati radnim danima - istakla je Zilić. 


- Prvi put dolazim da se testiram i ova inovacija je veoma dobra stvar, jer radi nedjeljom. Na taj način može se testirati više ljudi kako bi se spriječio virus. Nisam prebolovao koronavirus i nemam simptome, ali sam došao iz preventivnih razloga, jer sam ratni vojni invalid i srčani bolesnik - kazao je Jasminko Kočić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.