TUZLA TUGUJE

Tragedija u porodici Joldić: Majka i dvojica sinova od korone preminuli za sedam dana

Hariz i Fuad su nekoliko dana ležali u Covid bolnici i imali su upalu pluća, a njihova majka Bejza je također bila zaražena

Velika tragedija u porodici Joldić. AVAZ

Piše: E. Skokić

16.3.2021

U svega sedam dana porodica Joldić iz prigradskog tuzlanskog naselja Plane. Najprije je borbu sa koronavirusom izgubio Hariz Joldić 7. marta u 70. godini, a četiri dana kasnije preminula je i njegova majka 98-godišnja Bejza.


Velika tragedija u porodici Joldić. Avaz

U ponedjeljak je u 60. godini preminuo Bejzin sin, a Harizov brat, Fuad Joldić kome će danas na mjesnom mezarju biti klanjana dženaza.


Velika tragedija u porodici Joldić. Avaz

- Hariz i Fuad su nekoliko dana ležali u COVID bolnici u Slavinovićima. Oba su imali jake upale pluća. Hariz je preminuo od infarkta srca, praćenog infekcijom COVID-19. Nažalost, srce nije izdržalo slabost organizma. Fuad je također imao jaku upalu pluća, jedan dan bio je priključen na respirator, međutim, preminuo je i on. Njihova majka Bejza nije imala upalu pluća, ali je također bila COVID pozitivna – dao je izjavu za medije jedan od članova porodice Joldić.


Velika tragedija u porodici Joldić. Avaz

Sličnih tragičnih primjera ima diljem BiH. Dok se čeka nabavka vakcinacija građani inficirani zloćudnim virusom šaptom umiru.

Tako je, podsjećanja radi, u travničkoj bolnici Horić u svega nekoliko dana umrla dva brata, a nedavno su u Hrasnici u sedam dana preminuli otac i sin, Zuhdija i Emir Bešović, koji je nekada bio uspješan košarkaš.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.