BORBA S PANDEMIJOM

Gavrankapetanović za "Avaz": Pacijentima ćemo staviti na raspolaganje sve kapacitete Opće bolnice

Građani grada Sarajeva mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ijedan pacijent kojem treba bolnica i liječenje bude ostavljen nezbrinut, poručio Gavrankapetanović

Piše: A. Jamaković

17.3.2021

Gavrankapetanović: Mi ćemo se držati uputstava i dogovora. Avaz

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo ispunila je odredbe Federalnog ministarstva i Skupštine Kantona Sarajevo. Tokom dana smo imali dvadesetak prijema, a kroz trijažni blok je do ovog trenutka prošlo 80 bolesnika.


Ne treba strahovati

To je za "Avaz" kazao direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović komentirajući navode Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu odnosno odgovor Skupštini i Vladi KS da ne može udovoljiti zahtjevu za povećanjem kapaciteta za smještaj oboljelih od koronavirusa.  


- Mi ćemo se držati uputstava i dogovora, dio pacijenata upućivati na KCUS. Sve pacijente koji budu vraćeni mi ćemo hospitalizirati u Općoj bolnici. Sve kapacitete ćemo u ovom teškom trenutku staviti na raspolaganje pacijentima. Pacijenti i njihove porodice ne trebaju da strahuju - rekao nam je Gavrankapetanović.

Veliki napori

Dodao je da kisika imaju dovoljno kao i lijekova.


- Zaposleni rade pod velikim teretom i naporom, ali građani grada Sarajeva mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ijedan pacijent kojem treba bolnica i liječenje bude ostavljen nezbrinut. Otvorit ćemo sve i staviti na raspolaganje sve što imamo - rekao je Gavrankapetanović.

Za borbu protiv koronavirusa KCUS je od Vlade FBiH dobio 13 miliona KM, a od Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS još milion KM. Općoj bolnici je od ZZO-a KS uplaćen milion KM za borbu protiv pandemije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.