REAKCIJE

Stojnić za "Avaz" o lockdownu u KS: Izlazimo na proteste, Fortu ćemo tužiti jer je prekršio odluku Ustavnog suda

Kaže da se zatvaranjem samo Federacije BiH ili kantona neće dobiti ništa jer je RS otvorena

Stojnić: Sutra ujutro sastanak sa svim privrednicima i ugostiteljima na kojem će donijeti odluku o održavanju protesta. Avaz

Piše: A. J.

18.3.2021

Predstavnik Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo Denis Stojnić prokomentirao je za "Avaz" večerašnju odluku Vlade KS da se od sutra navečer opet zatvore ugostiteljski objekti u KS na period od 15 dana.

- Nama privrednicima je najbitnije zdravlje naših građana. Premijer Edin Forto donio je opet nebuloznu odluku. Sada će građane Sarajeva uputiti u druge kantone. Oni građani koji su zdravi bili, moguće je da će se zaraziti u drugim kantonima, a oni koji su zaraženi koronom, moguće je da će građane u drugim kantonima zaraziti. Jedino ako misli staviti barikade na izlazima kantona, a to me onda podsjeća na ratnu 1992. godinu jer sam ratno dijete. Naši privrednici žele da se čitava država zatvori i da Fadil Novalić i njegova vlada donesu što prije u BiH vakcine. Ko želi da se vakciniše neka se vakciniše to je demokrateija - rekao nam je Stojnić.

Kaže da se zatvaranjem samo Federacije BiH ili kantona neće dobiti ništa jer je RS otvorena.

- Morat će Edin Forto za ovo da odgovara jer krši odluku Ustavnog suda BiH, naš tim advokata privrednika, ne samo ugostitelja, će da ga tuži - kazao nam je Stojnić.  

Dodao je i da sutra ujutro imaju sastanak sa svim privrednicima i ugostiteljima na kojem će donijeti odluku o održavanju protesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.