REAKCIJE

Stojnić za "Avaz" o lockdownu u KS: Izlazimo na proteste, Fortu ćemo tužiti jer je prekršio odluku Ustavnog suda

Kaže da se zatvaranjem samo Federacije BiH ili kantona neće dobiti ništa jer je RS otvorena

A. J.

Stojnić: Sutra ujutro sastanak sa svim privrednicima i ugostiteljima na kojem će donijeti odluku o održavanju protesta

Foto: Avaz


Predstavnik Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo Denis Stojnić prokomentirao je za "Avaz" večerašnju odluku Vlade KS da se od sutra navečer opet zatvore ugostiteljski objekti u KS na period od 15 dana.

- Nama privrednicima je najbitnije zdravlje naših građana. Premijer Edin Forto donio je opet nebuloznu odluku. Sada će građane Sarajeva uputiti u druge kantone. Oni građani koji su zdravi bili, moguće je da će se zaraziti u drugim kantonima, a oni koji su zaraženi koronom, moguće je da će građane u drugim kantonima zaraziti. Jedino ako misli staviti barikade na izlazima kantona, a to me onda podsjeća na ratnu 1992. godinu jer sam ratno dijete. Naši privrednici žele da se čitava država zatvori i da Fadil Novalić i njegova vlada donesu što prije u BiH vakcine. Ko želi da se vakciniše neka se vakciniše to je demokrateija - rekao nam je Stojnić.

Kaže da se zatvaranjem samo Federacije BiH ili kantona neće dobiti ništa jer je RS otvorena.

- Morat će Edin Forto za ovo da odgovara jer krši odluku Ustavnog suda BiH, naš tim advokata privrednika, ne samo ugostitelja, će da ga tuži - kazao nam je Stojnić.  

Dodao je i da sutra ujutro imaju sastanak sa svim privrednicima i ugostiteljima na kojem će donijeti odluku o održavanju protesta.

NA VRH

Podijeli članak na