SARAJEVO

Humanitarna organizacija "Pomozi.ba" Općoj bolnici donirala 10 aparata za kisik

Otvorili su i humanitarni broj na koji građani mogu donirati novac kako bi pomogli sugrađanima koji su posebno pogođeni pandemijom koronavirusa

Primopredaja aparata za kisik. Facebook

Z. K.

23.3.2021

Humanitarna organizacija "Pomozi.ba" donirala je 10 aparata za kisik u Opću bolnicu u Sarajevu, a otvorili su i  humanitarni broj na koji građani mogu donirati novac kako bi pomogli sugrađanima koji su posebno pogođeni pandemijom koronavirusa.

- Situacija nikad nije bila teža, a pomoć potrebnija. I građanima i onima koji im pomažu. Pomozi.ba organizacija nabavila je do ovog momenta 20 aparata za kisik za lakše bolesnike u bolnicama, kako ne bi zauzimali boce teškim slučajevima. Aparati su novi i certificirani, sami prave kisik do 5l/min i uručeni su na godinu. Deset aparata uručili smo za JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš", a planirali smo i 10 za Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu. U ovoj situaciji, svako od nas može pomoći, prije svega, da ne izlazi nepotrebno i smanji mogućnost zaraze. Svim bolesnim sugrađanima želimo brzi oporavak, a ljekarima i osoblju puno snage. Također, moramo se zahvaliti svima na konstantnoj i nesebičnoj podršci kojom nama omogućavate da pomognemo tamo gdje je najpotrebnije - poručili su iz ove organizacije.

Pozivom na broj 17022 sa bilo kojeg telefonskog operatera u BiH možete donirati 2 KM, a pomoći možete i online donacijama na web platformi, kao i uplatama na standardne račune.

Danas smo isporučili 10 aparata za kisik u Opću bolnicu u Sarajevu, a ovom objavom ujedno pokrećemo i apel sa ciljem da...

Posted by Pomozi.ba on Subota, 20. March 2021.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.