PORODIČNA PODRŠKA

Kurspahićkin suprug najavljuje smjenu tužiteljice Tadić

Supružnici Nadarević: Oglašavanje na Twitteru. Avaz

Piše: F. M.

22.3.2021

Nakon što je u potresnoj ispovijesti za „Avaz“ Nesad Džaferović optužio glavnu disciplinsku tužiteljicu BiH Alenu Kurspahić - Nadarević da je zataškala slučaj ubistva njegovog oca Salke, na twitteru se oglasio Alenin suprug Adis Nadarević.

Podsjećamo, Kurspahićkin otac Zaim upravljao je vozilom s kojim 19. septembra 2013. godine na trotoaru u sarajevskom naselju Stup usmrćen Salko Džaferović, a slučaj je, uz veliku pomoć Aleninih „prijatelja“, zataškan u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, tako da za ubistvo Džaferovića niko nije odgovarao.

Adis Nadarević u svom postu na Twitteru otvoreno najavljuje da će biti smjenjena glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić. Iz njegovog šturog obraćanja ostaje nejasno na osnovu kojih informacija on najavljuje smjenu tužiteljice Tadić i da li je to njegova slobodna procjena ili prikrivena prijetnja njegove supruge, glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić - Nadarević.

Oglasio se statusom na twitteru. Printscreen

Gordana Tadić pokrenula je s mrtve tačke slučaj ubistva Dženana Memića u Sarajevu, a u zataškavanje tog slučaja, prema riječima advokata porodice Memić, Ifeta Ferageta, bila je uključena i Alena Kurspahić - Nadarević, glavna disciplinksa tužiteljica u Uredu discilinskog tužitelja BiH.

Kurspahić - Nadarević: Šta zna njen suprug. Agencije

Također, Nesad Džaferović u ispovijesti za „Avaz“ najavio je da će se odmah obratiti za pomoć tužiteljici Tadić u slučaju prikrivanja ubistva njegovog oca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.