OPĆA BOLNICA

Na Covid odjel primljeno još 19 pacijenata, pet osoba preminulo

Osoblje Opće bolnice daje sve od sebe da pomogne svakom pacijentu i tako će nastaviti, saopćeno je iz ove ustanove

Avaz.ba

30.3.2021

Opća bolnica: Hospitalizirano 206 pacijenata s koronavirusom. Opća bolnica

Prethodnog dana u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu na hospitalizaciju je primljeno 19 pacijenata i isto toliko je otpušteno kući.

Od ukupno 206 pacijenata, koliko ih je jutros na bolničkom liječenju od koronavirusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi, 12 je smješteno na postintenzivnu njegu, devet je na intenzivnoj, četiri na respiratoru i devet je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

- Nažalost, u protekla 24 sata od posljedica koronavirusa pet naših sugrađana je preminulo i izgubilo bitku s opakom zarazom - navode iz Opće bolnice.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je ukupno bilo hiljadu pregleda i pruženo više od 7.000 usluga te je urađeno deset operacija i tri poroda.

- Osoblje Opće bolnice daje sve od sebe da pomogne svakom pacijentu i tako će nastaviti. Ovom prilikom se iskreno zahvaljuje svima koji ih podržavaju u njihovom humanom radu i svakodnevno šalju brojna pisma zahvale te još jednom pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje preporučenih zaštitnih mjera - saopćeno je iz Opće bolnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.