JUTARNJI PODACI

U Covid odjelu opće bolnice pet novoprimljenih pacijenata, 12 na intenzivnoj njezi

Na respiratoru-invazivnoj i neinvazivnoj ventilaciji je 7 pacijenata, dok ih 5 dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju

Tri pacijenta u posljednja 24 sata otpuštena s Covid odjela. Arhiv

N. Aj.

23.12.2021

U Covid odjelu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" u posljednja 24 sata na hospitalizacijiu je primljeno pet pacijenata, a tri su otpuštena sa ovog odjela.

Na bolničkom liječenju u Covid odjelu jutros je 48 pacijenata, od kojih je 12 na intenzivnoj njezi. Na respiratoru-invazivnoj i neinvazivnoj ventilaciji je 7 pacijenata, dok ih 5 dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Prim.dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja za osoblje Covid tima je održao predavanje o kontroli bolničkih infekcija u vrijeme pandemije Covid-19.

Prethodnog dana na hospitalizaciju u Opću bolnicu ukupno je primljeno 58 pacijenata, a 53 su otpuštena kući. Urađeno je 1.363 pregleda, od kojih je 305 bilo na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku, a 202 na Odsjeku za kliničku laboratoriju. U operacionim salama je urađeno 19 operacija, a na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo je rođeno pet beba. U ovoj ustanovi jučer je ukupno pruženo 5.586 zdravstvenih usluga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.