NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sebijini respiratori ubijaju pacijente!?

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić u intervjuu za „Dnevni avaz“, povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, rekao je kako je za vjernike slavljenje Uskrsa obnova vjere i otkrivanje smisla trpljenja i smrti

Piše: Avaz.ba

4.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ljekari s KCUS-a dramatičnim pismom upozoravaju: Sebijini respiratori ubijaju pacijente!?

- Nažalost, trenutno ne postoji efikasniji i sigurniji način da sistemski pomognemo teško bolesnim sugrađanima i onima koji će to ubrzo biti te smo primorani otvorenim pismom javnosti ukazati na pravo stanje i pakao koji trenutno vlada na KCUS-u - naveli su ljekari na početku pisma.

Dubrovčanka Emina Šalaka - Avdić otkrila je u ispovijesti za "Avaz" da je smrti njene majke, Emine Šalake, koja je preminula 1. aprila u KCUS-u usljed posljedica zaraze koronavirusom, prethodilo sedam dana agonije, ponižavanja, ismijavanja i ignoriranja od osoblja KCUS-a.

Komentar dana napisao je Miralem Aščić: Sve vodi do Sebije

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK u rasulu: Policajci kojima se sudi za kriminal uredno primaju plaće

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić u intervjuu za „Dnevni avaz“, povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, rekao je kako je za vjernike slavljenje Uskrsa obnova vjere i otkrivanje smisla trpljenja i smrti.

-Sadakom nećemo prebroditi krizu, poručio je kardinal Vinko Puljić.

Ličnost dana je

 Edin Džeko: Jubilarni, 250. nastup za Romu.

Na stranama Globusa sve o novom napadu na Kapitol Hilu. Identificiran napadač, nasilni incident nije povezan s terorizmom.

REAKCIJE Alija Kožljak, profesor međunarodnih odnosa: Ako ne bude kompromisa za reforme, slijede nametanja.

U narednom periodu građani BiH koji žele putovati bez ikakvih ograničenja mogu ući samo u Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru. Neke države su posljednjih dana promijenile pravila prilikom ulaska stranih državljana, pa je tako sada za ulazak u susjednu Hrvatsku dovoljan i brzi antigenski test.

Na stranama Mozaika poruka velečasnog Franje Tomića, maglajskog župnika: Živimo u nadi i vjeri da će i ovo proći.

ODLUKE Potpredsjednik SABNOR-a objavio: Nijaz Skenderagić se zahvalio na kandidaturi.

Crna hronika: Pet mjeseci od ubistva ratnog zločinca Marka Radića Make u Mostaru: Josip Cvitanović se 15. aprila izjašnjava o krivici.

Đorđe Nešković iz Doboja osuđen na četiri godine zatvora: Godinama mučio suprugu, pokušao je ubiti nožem.

Na stranam sporta: Hoće li NSBiH konačno otvoriti vrata nekadašnjim  asovima bh. fudbala: EFA organizira magisterij za bivše vrhunske igrače.

U današnjem broju poklon prilog "Panorama" sa nizom zanimljivih sadržaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.