DOGOVORENA SARADNJA

Tadić na sastanku sa predstavnicima Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove

Zbog pandemijskih mjera sastanak je održan putem video-konferencije

Glavna tema sastanka odnosila se na zajednički projekat koji bi trebao biti realiziran u narednom periodu. Tužilaštvo BiH

A. K.

8.4.2021

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa dužnosnicima Posebnog odjela za ratne zločine i saradnicima, sastala se sa dužnosnicima tužilaštva pri Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove (MRMKS) u Den Haagu.

Zbog pandemijskih mjera sastanak je održan putem video-konferencije na relaciji Sarajevo-Den Haag.


Razmjena informacija

Glavna tema sastanka odnosila se na zajednički projekat koji bi trebao biti realiziran u narednom periodu, a koji će obuhvatiti bitne elemente saradnje u proteklom periodu, kao i analizu učinka i rezultata saradnje, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Ova dva tužilaštva imaju dobru i kontinuiranu suradnju, kako u zajedničkoj razmjeni informacija i dokaza u predmetima, tako i u procesu i aktivnostima traženja nestalih osoba, te saradnji i komunikaciji sa predstavnicima udruga žrtava i oštećenih u predmetima ratnih zločina.


Nastavak saradnje

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, upoznala je kolege u MRMKS, da tužilaštvo, uprkos ograničenjima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, uspjeva realizirati radne aktivnosti u predmetima ratnih zločina, kao i aktivnosti u skladu sa Revidiranom državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH i tužilaštvo pri MRMKS, nastavit će kontinuiranu suradnju u narednom periodu, te će se redoviti sastanci nastaviti i u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.