REAKCIJE

Sanela Dženkins: Sa tugom sam primila vijest o smrti Jove Divjaka

Veliki čovjek i borac za Bosnu i Hercegovinu

N. Demirović

Dženkins: Upoznala Divjaka u Beču

Foto: Facebook


Jedna od najpoznatijih Bosanki u svijetu, biznismenka i humanitarka, Sanel Dženkins (Jenkins) oglasila se večeras povodom smrti generala Jovana Divjaka. Ona je objavila na društvenim mrežama tekst pod nazivom "Došla sam da vas sutra vratim u Sarajevo".

- S tugom sam primila vijest da je preminuo veliki čovjek i borac za Bosnu i Hercegovinu ČIKA JOVO. Upoznala sam ga u Beču dok se borio za pravdu i slobodu kako bi se vratio u svoju Bosnu. Sretna sam što sam dala svoj doprinos u toj borbi. Moji prijatelji i ja spremili smo se jedno popodne i otišli u Beč po čika Jovu... U Beču smo se sreli sa tadašnjim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Austriji Harisom Hrlom, vrhunskim diplomatom koji je punih pet mjeseci bio uz ČIKA JOVU i ispratio ga na aerodrom kad je krenuo za Sarajevo. U momentu kad se avion odvojio od piste tek je povjerovao da ide kući.... Prije toga proveli smo nekoliko nezaboravnih dana u glavnom gradu Austrije.

Dok je sa nevjericom čekao konačnu presudu, obećala sam mu da ga vodim u Sarajevu i da ćemo plesati u Ferhadiji.... Naredne godine pili smo kafu u našem voljenom gradu. Počuvajte u miru čika Jovo - napisala je Dženkins.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na