DRAMA KOD KONJICA

Ratnog heroja iz kandži medvjeda spasio brat

Sulejman Huseinbegović zadobio prijelom obje ruke, ima oštećeno lice, povrede grudi, ali je van životne opasnosti

Almir Kapo
Piše: Almir Kapo

20.4.2021

Sulejman Huseinbegović zvani Sule: U teškom stanju nakon napada medvjeda. Avaz

Sulejman Huseinbegović zvani Sule (53), dobitnik najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, samo pukom srećom preživio je napad krvoločnog medvjeda.

Policijskoj stanici Konjic, naime, u nedjelju je prijavljeno da je u selu Repovci na lokalitetu Tekinje kod Konjica medvjed napao čobana i nanio mu teške povrede.

Prevezen na KCUS

Prva pomoć ukazana mu je u Urgentnom centru Opće bolnice Konjic, gdje su mu ljekari konstatirali prijelom obje ruke te više ugriza i razderotina. Zbog ozbiljnosti povreda prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Prema prvim informacijama, život mu je spasio brat Edin Huseinbegović. Njegov imenjak i rođak Edin Huseinbegović za „Avaz“ je ispričao da je zadobio strahovite povrede.

- Ruke su mu polomljene, ima oštećeno lice, povrede grudi, ali je van životne opasnosti. Uspavan je, jer je imao dugu operaciju. To su informacije koje ja imam - rekao je Edin.

Supruga Elvira kazala nam je da nema mnogo informacija.

- On je na Odjelu intenzivne njege. Sinoć (preksinoć, op. a.) je operacija urađena. Bila je duža, malo teža operacija. Treba da mu rade glavni CT - kazala je Elvira.

Prema njenim riječima, nema mnogo informacija o samom događaju, budući da s djecom živi u Hadžićima.


Veliko stado

- Moj muž s bratom čuva ovce, stoku drže popola. Imaju veliko stado ovaca, više zaista ne znam ništa - kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da je zbog svega veoma uznemirena.

-Čula sam se s tim ljekarima. Kazali su da je moj čovjek čvrst kao stijena. I jeste. Čovjek je jak, stotinu kilograma je u njemu. On kao da je trenirao negdje, a čoban je - priča nam Elvira.

Samo da bude dobro

- On je ''zlatni ljiljan'' u penziji, a ovce čuva sa svojim bratom. Ako Bog da, samo da mi bude dobro - kazala nam je kroz suze Elvira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.