TURIZAM

Neizvjesna sezona u Neumu: Predsezona gotovo u potpunosti podbacila

Na nama je da radimo, prilagodimo se uvjetima takvim kakvi jesu, kaže načelnik Neuma Dragan Jurković

A. Ka. / Fena

Neum

Foto: Fena


U Neumu je predsezona i ove, kao i prošle godine, ostala skoro pa u potpunosti upražnjena, a određeni broj gostiju očekuje se oko 1. maja, i to većinom domaćih te poneki gost iz regije, kazao je Feni načelnik Neuma Dragan Jurković, ocijenivši kako se zbog pandemije i slabe procijepljenosti stanovništva teško može očekivati veći broj stranih gostiju.

- Predsezona je ove, kao i prošle godine, ostala skoro pa u potpunosti upražnjena. U tom periodu obično u Neumu budu gosti iz zapadnih zemalja i azijskog područja, koji su u vremenu pandemije spriječeni putovati, kao i većina ostalih - istaknuo je Jurković.

Epidemiološka situacija

Određeni broj gostiju, dodao je, očekuje se oko 1. maja, ukoliko to situacija bude dozvoljavala, i to većinom sve domaći gosti, eventualno dio gostiju iz regije.

Kada su u pitanju očekivanja od turističke sezone s obzirom na to da će epidemiološka situacija biti glavni kriterij, Jurković napominje kako se nalazimo u vremenu gdje je sve neizvjesno pa tako i turistička sezona, no da se, ipak, nada kako će se epidemiološka situacija poboljšati i da ćemo imati koliko-toliko uspješnu turističku sezonu.

- Na nama je da radimo, prilagodimo se uvjetima takvim kakvi jesu. Pokušat ćemo našu ponudu poboljšati i ujedno prilagoditi novonastaloj situaciji, kako bi naši gosti u Neumu proveli samo ugodne trenutke - kazao je neumski gradonačelnik upitan kako se može spasiti sezona.

Naglašava kako je oduvijek u Neumu u samoj sezoni najveći broj domaćih gostiju, no zadnjih se godina broj gostiju iz regije uvelike povećao.

- Dok pandemija traje, ili bar dok se ne procijepi veliki broj stanovništva, teško da možemo očekivati veći broj stranih gostiju - napominje Jurković.

Puno gostiju iz Srbije

Kada su u pitanju gosti iz regije, neumski gradonačelnik nedavno se susreo s beogradskim gradonačelnikom Zoranom Radojičićem s kojim je razgovarao o turizmu. Prošlu sezonu Neum je imao jako puno gostiju iz Srbije, a načelnik se nada da će se taj broj zadržati i ove godine, ako ne i povećati, naravno u skladu s trenutnim kapacitetima.

- Od njih smo dobili samo pozitivne komentare i poziv na suradnju. Sukladno tome dogovoren je i posjet neumskih hotelijera Beogradu i Novom Sadu, a sve u svrhu promocije Neuma kao turističke destinacije - zaključio je neumski načelnik.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na