STANJE NA PUTEVIMA

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja: Evo gdje će danas biti obustavljen saobraćaj

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja

Na više lokacija izvode se neophodni radovi. Ilustracija

Piše: N. Aj.

24.4.2021

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

- Na autoputu A-1 dionici Podlugovi - Sarajevo sjever, danas se na više lokacija izvode neophodni radovi, a sve lokacije će biti obilježene privremenom signalizacijom. Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke, danas od 10.30 sati do 14 sati, na magistralnom putu Bijeljina - Zvornik - Vlasenica - Han Pijesak, doći će do etapnih obustava saobraćaja u smjeru kretanja učesnika trke - kazali su iz BIHAMK-a.

Radovi u tunelu

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han - Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

- U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima od 23 do 4.30 sati saobraćaj kroz tunel obustavlja. I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Opasnost od odrona i klizišta

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a su izdvojili puteve Doboj - Tuzla (dionici Stjepan Polje - Orahovica), Kaonik - Busovača (na ulazu u Busovaču), Zenica - Vjetrenice (lokacija Čajdraš), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.