OBILJEŽAVANJE 1. MAJA

Na jezeru "Ontario" u Bistarcu kod Lukavca tek poneki roštilj se zadimio

Ribari su se samo zagledali u vode jezera, a mladima je od svega sport bio najiteresantniji

H. Čalić

1.5.2021

Malobrojni ribari samo su posmatrali vode jezera. H. Čalić

Kako se očekivalo, na poznatom tuzlansko-lukavačkom izletištu, jezeru "Ontario" u Bistarcu, ovog 1.maja, za razliku od ranijih godina, bilo je poluprazno. Ovako, grupa ribara, na obalama jezera, samo je gledala u „kapitalce“ u vodi, drugi su zapalili pokoji roštilj, a mladi su se dali na sport, košarku i odbojku, što je za pohvaliti.

Malobrojni posjetioci nisu bili raspoloženi za razgovor, ali su svi bili u nadi da će naredni 1.maj dočekati u normalnim uvjetima, bez korone, sa boljim platama i izvjesnijom budućnosti naše Bosne i Hercegovine.

 U susjednoj općini, Gračanici, na izletištu Vis-Sijedi krš, nadmorske visine od 700 metara, sa izdašnom prirodom šume Šemunica, postavljenim roštiljima, sa tri igrališta, posjeta je bila bolja, ali daleko od uobičajenih, kada se ovdje znalo naći 5-10 hiljada ljudi. Danas su ovdje najviše uživali najmlađi, djeca na igračkama koje su postavljene prošle godine.



Na izletištu Vis uživali najmlađi. H. Čalić

 - Ovako nam je, kako je. Protiv koronavirusa se, kako je već poznato teško borimo, ramazan je, ljudi poste, a i kompletno stanje u državi, nije za slavljenje, već za jadikovanje - kaže nam jedan od posjetitelja na Visu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.