ŠOKANTNO

Prijetili novinarima “Dnevnog avaza”, pa kolektivno otišli kod Denisa Stojnića

Ovoga puta teško da se mogu vaditi slučajnošću da su jučer u istom terminu imali ljekarsku potrebu kod dr. Talirevića, koju su iskoristili da uđu u toranj i uznemiravaju uposlenike javne riječi

Piše: E. Trako

7.5.2021

Dvije osobe iz RS te Elvis Keljmendi u društvu s kontroverznim ugostiteljem Denisom Stojnićem. Čitalac

Nakon što je jučer intervenirala policija MUP-a Kantona Sarajevo kako bi zaštitila novinare crne hronike “Dnevnog avaza”, više osoba je bilo saslušano i pretreseno.

Zahvaljujući videosnimku, alibi da su bili na pregledu kod dr. Emira Talirevića na 23. spratu tornja, na kojem on ima ordinaciju, nije uspio jer se vidjelo da su njih dvojica htjela ući među novinare u redakciju koja se nalazi na 1. spratu i kako prijeteći komuniciraju s novinarom Admirom Aljimijem.

Nakon što je objavljena informacija o tom pritisku na medije, oglasio se Elvis Keljmendi, koji je rekao da nema nikakve veze s prijetnjama novinarima i najavio tužbu protiv policije.


Kod jednog od uhapšenih u akciji sarajevske policije pronađeni pištolj i municija. Avaz

Nezavisno od reakcije pojedinih portala bliskih OSA-i, koji su pokušali da skrenu pažnju s ataka na novinare, danas je “Avaz” dobio fotografiju gdje dvije osobe iz RS, koje su prijetile novinaru, zajedno s Elvisom Keljmendijem, sjede s kontroverznim ugostiteljem Denisom Stojnićem. I to odmah nakon što ih je policija pustila.

Ovoga puta teško da se mogu vaditi slučajnošću da su jučer u istom terminu imali ljekarsku potrebu kod dr. Talirevića, koju su iskoristili da uđu u toranj i uznemiravaju uposlenike javne riječi.

Osim ako im iz “specijalističkih” potreba, po nalogu njegovog prijatelja Osmana Mehmedagića Osmice, Stojnić nije odredio termin za međuentitetski dogovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.