REAKCIJE

Mustafić odgovorio Izetbegoviću: U svakom javnom istupu je advokat svoje supruge, to je nekulturno

Ne sluša savjete svojih iskusnijih članova niti osnivača SDA, poručio je Mustafić

Dino Mustafić odgovorio Bakiru Izetbegoviću. Avaz

Piše: E. H.

8.5.2021

Građanski nekulturno, politički štetno, etički neprihvatljivo je da predsjednik najveće stranke u svakom javnom istupu jeste advokat svoje supruge i njenog profesiolnalnog i političkog angažmana, napisao je režiser Dino Mustafić komentarišući opravda pokušaj Bakira Izetbegovića da opravda haos na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, koji je proizvela njegova supruga i direktorica ove ustanove Sebija Izetbegović.

- Ne sluša savjete svojih iskusnijih članova niti osnivača SDA – naglasio je Mustafić.


Objava Mustafića na Twitteru. PrintScreen

Podsjećamo, Bakir Izetbegović između ostalog kazao je da je prvo bilo da su respiratori loši, te da je sad problem što je Sebija ginekolog.

- Ona stoji uz njih, i oni nikada, pošto ja živim sa direktoricom KCUS-a iz dana u dan pratim tu situaciju, se nisu njoj javili. Ona je njih na kraju pozvala i pitala zar ćete otići s KCUS-a da ne porazgovarate s mnom. Pa kada su se neki od njih odazvali ona je pitala zašto meni niste rekli te stvari na koje se sada žalite? Mislim da se vještački pravi afera i da je cilj naravno SDA. Nije ovdje problem u Sebiji, ni u Novaliću ni u Bakiru Izetbegoviću, problem je u tome što neko želi da ukloni SDA i sjedne u poziciju SDA – kazao je Izetbegović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.