POSLANIK SDS-A

Vukanović: Vidite da je SDA u rasulu, da Bakir ne može da politički kontroliše svoju suprugu Sebiju

On navodi da, s druge strane, Dragan Čović, lider HDZ-a, mudro šuti, dok Izetbegović i Dodik dižu tenzije

A. Ka.

Nebojša Vukanović

Foto: Ilustracija


Ono što treba cijeniti kod iskrenih prijatelja i saveznika jeste da su jedni drugima uvijek spremni priteći u nevolji, tako je i sa Miloradom Dodikom i njegovim strateškim partnerom Bakirom Izetbegovićem, istaknuo je poslanik u Klubu SDS-a u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović.

Haos i anarhija

- Zašto vi iz SNSD-a niste, kako ste najavljivali, raskinuli koaliciju sa SDA? Pa, zato što ste pobratimi. Vama odgovara kada je haos i anarhija, jer jedino kada je mutno, kad se digne prašina na sve strane, onda u mutnom možete da radite šta god hoćete. Sklapate sporazume, izvlačite pare, zadužujete, pretvarate državu u privatnu prćiju - rekao je Nebojša Vukanović i upitao:

- Šta biste vi iz SNSD-a da vam nema Bakira i Čovića?

Vukanović je potom govorio i o Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a.

- Kada Milorad Dodik pokreće pitanje o "mogućim rješenjima u BiH"? Pa, u trenutku kada je njegov drugi po značaju, strateški partner Bakir Izetbegović u velikom problemu. Vidite da je SDA u rasulu, da su izgubili Sarajevo, da Bakir ne može da politički kontroliše svoju suprugu Sebiju, koja mu pravi ogromne probleme, da ima aferu "Respiratori", da ima napuštanje 13 anesteziologa u KCUS-u... i najbolje je podići prašinu, a tu uskače Dodik da pomogne svom partneru Bakiru - smatra Vukanović.

Mudro šuti

On navodi da, s druge strane, Dragan Čović, lider HDZ-a, mudro šuti, dok ova dvojica dižu tenzije. A sve se radi, kaže Vukanović, samo da se u Republici Srpskoj ne bi pričalo o krahu zdravstvenog sektora, o šatorima, o parama koje idu u Moskvu.

Vukanović je poručio da je BiH dosta stradanja i ratova te da ovdje treba da se napravi radikalan zaokret.

- A vi koji sve ovo radite, širite mržnju, podstičete na nasilje, da završite tamo gdje vam je i mjesto - na smetljištu istorije - poručio je Vukanović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na