ČEKAJU SE NOVE DOZE

Sutra se završava imunizacija posebnih kategorija stanovništva KS

Zbog manjeg broja preostalih doza, u petak, Zetra će raditi samo u prvoj smjeni, tj od 8:00 do 14:00 sati

A. K.

Imunizacija u Zetri

Foto: Avaz


Prema informacijama iz Centra za vakcinaciju iz Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch (Zetra) sve za danas pozvane osobe su do 10:00 sati imunizirane.

Za sutra ostalo još 60 doza za preostale hemodijalizirane i osobe sa transplantiranim organima, čime će se završiti imunizacija stanovništva KS do dolaska nove pošiljke vakcina, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Zbog manjeg broja preostalih doza, sutra, u petak, 14. maja, Zetra će raditi samo u prvoj smjeni, tj od 8:00 do 14:00 sati.

Vakcinacija posebnih kategorija stanovništva prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo KS, starijih od 75 godina, hemodijaliziranih i osoba sa transplantiranim organima, zatim i odraslih pacijenata sa Down sindromom, hroničnih pacijenata i osoba koje boluju od rijetkih bolesti je počela od ponedjeljka, 10. maja 2021.godine. 

Od raspoloživih 5.282 doze, prvog dana je vakcinisano 803, drugog 2.337, jučer 1.896 osoba. Danas je vakcinisano 186 osoba.

Od ponedjeljka 17. maja 2021. godine u Zetri će se nastaviti vakcinisanje uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine koji primaju vakcine iz donacije Republike Turske.

Više o temi Olimpijska dvorana Zetra

NA VRH

Podijeli članak na