TUŽILAŠTVO BIH

Podignuta optužnica protiv državljana Crne Gore zbog prometa opojnih droga

Optuženi Aleksandar Adžić, rođen 1985. godine u Plužinama, tereti se da je u putničkom motornom vozilu krijumčario oko 10 kilograma opojne droge “marihuana”

Fena

Optuženi sakrio 10,015 kilograma opojne droge na više mjesta u automobilu

Foto: Arhiv


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv državljanina Crne Gore zbog neovlaštenog prometa opojnih droga.

Optuženi Aleksandar Adžić, rođen 1985. godine u Plužinama, tereti se da je u putničkom motornom vozilu krijumčario oko 10 kilograma opojne droge “marihuana”.

Optuženi se tereti da je u mjesecu junu 2019. godine iz Crne Gore ušao u Bosnu i Hercegovinu, gdje je od njemu poznate osobe nabavio količinu od 10,015 kg opojne droge marihuana, koju je sakrio na više mjesta u automobilu.

Droga je otkrivena i zaplijenjena prilikom kontrole koju su vršili policijski djelatnici Granične policije BiH, u pograničnom pojasu BiH i Crne Gore, te je zaplijenjena i oduzeta, kao i motorno vozilo kojim je vršeno krijumčarenje.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prijenos supstance ili preparata koje su propisom proglašeni opojnim drogama, čime je počinio kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

NA VRH

Podijeli članak na