BRISEL

Tegeltija razgovarao sa Brnabić

Susret je održan uoči radne večere visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednika Evropske komisije Žozefa Borelja sa liderima zemalja zapadnog Balkana

Ana Brnabić i Zoran Tegeltija. Agencije

Piše: E. Halimić

18.5.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je večeras u Briselu sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Naime, susret je održan uoči radne večere visokog predstavnika EU za vanjsku politiku i sigurnost i potpredsjednika Evropske komisije Žozefa Borelja (Josep Borrell) sa liderima zemalja zapadnog Balkana.


S današnjeg sastanka. Agencije

Borelj je nešto ranije kazao da je organizirao večeru za šest lidera zapadnog Balkana u kako bi obnovio tradiciju redovnih razgovora “o regionu sa regionom” i kako bi se na otvoren način razmotrile situacija i izazovi zapadnog Balkana.

- Cilj je da se povežemo sa našim partnerima u regionu, da ih saslušamo, razumijemo njihove brige i ideje i vidimo kako bolje da radimo zajedno na zajedničkoj budućnosti - rekao je Borelj.

Radnoj večeri pored Tegeltije i Brnabić prisustvuje i premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.