SPOROVI

Stanivuković šalje bagere ispred "Kajak terase": Nijedan tajkun ni lopov neće biti snažniji od Grada

Dodao je da Gradska uprava neće odustati od svog zemljišta

Stanivuković: To je dokaz da lažu. Twitter

Piše: A. J.

20.5.2021

Na parkingu oko "Kajak terase" u Banjoj Luci danas u 18 sati bit će parkirana dva bagera i oni će tu ostati jer je ovo gradska zemlja, kazao je danas gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Nijedan tajkun ni lopov neće biti snažniji od Grada - naveo je Stanivuković.

On je na konferenciji za medije kazao da je to prkos, inat i ponos grada u zaštiti svog zemljišta.


- Ovo je direktna prijetnja i mi imamo odgovor, sklonit ćemo tu traku, ali će doći druga inspekcija ili komunalna policija i ostali. Tamo ima posla za sve. Ne mogu da vjerujem da čitava država brani jednog tajkuna i lopova koji je bio u zatvoru - kazao je Stanivuković.


Dodao je da Gradska uprava neće odustati od svog zemljišta.

- Jasno je vidljivo da je ovo naša zemlja. Po stoti put držim konferenciju o ovome, i uporno govorim da ne damo pedlja naše zemlje. Imamo dokaze da je sve na gradu jedan kroz jedan - naglasio je Stanivuković.

Dodao je da su Radišići falsificirali dokumente i naveli da je firma "Petar Pan" 2017. godine počela gradnju "Kajak terase" te da je nakon provjere utvrđeno da ta firma ima nula maraka prometa u posljednjih 12 godina.

- To je dokaz da lažu - kaže Stanivuković.

Uprava za inspekcijske poslove RS dala je jučer Gradskoj upravi Banja Luka rok od tri dana da ukloni postavljene trake na lokalu "Kajak terasa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.