PREDSJEDNIŠTVO BIH

Majke Srebrenice kod Džaferovića: Usvojiti zakon o negiranju genocida

Tema razgovora su bili i tekući postupci pred Rezidualnim mehanizmom za međunarodne krivične sudove

Šefik Džaferović i delegacija Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta „Majke enklava Srebrenicа i Žepа“. Predsjedništvo BiH

A. K.

20.5.2021

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je u posjetu delegaciju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta „Majke enklava Srebrenicа i Žepа“.

Iz Predsjedništva BiH je saopćeno da je tom prilikom razgovarano o realiziranim aktivnostima i planovima Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta „Majke enklava Srebrenica i Žepa“.

Tema razgovora su, navedeno je, bili i tekući postupci pred Rezidualnim mehanizmom za međunarodne krivične sudove, čijim okončanjem bi, u idućem periodu, trebala biti upotpunjena pravosudna slika o počinjenim zločinima tokom agresije na BiH.



Današnji sastanak. Predsjedništvo BiH

Iskazao je punu podršku zahtjevima Udruženja prema Uredu visokog predstavnika (OHR) i Vijeću za implementaciju mira (PIC), a u cilju donošenja zakona o zabrani negiranja genocida.

Osim toga, kako je saopćeno, izrazio je zahvalnost Udruženju žrtava i svjedoka genocida i Pokretu „Majke enklava Srebrenicа i Žepа“ na neizmjernom doprinosu u borbi za istinu i pravdu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.