POMOĆ UPOSLENICIMA

Njemačka humanitarna organizacija donirala Općoj bolnici 50.000 medicinskih maski

Ova organizacija želi da pomogne medicinarima i građanima BiH u borbi protiv pandemije

Donirano 50.000 zaštitinih maski Općoj bolnici. Opća bolnica

A. K.

24.5.2021

Njemačka humanitarna organizacija "Arbeiter-Samariter-Bund" (ASB), osigurala je još jednu vrijednu donaciju za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Ovaj put je donirala 50.000 medicinskih maski za uposlenike i pacijente ove zdravstvene ustanove. Medicinske maske dopremljene su iz Glavnog ureda ASB-a, iz Kelna te su samo dio napora organizacije da pomogne medicinarima i građanima BiH u borbi protiv pandemije.

ASB će uskoro donirati i medicinsku opremu za Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" ,a prema specifikaciji dobijenoj iz ove ustanove.

Pored Opće bolnice , ASB će donirati medicinsku opremu i Kantonalnim bolnicama „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, Sveučilišnoj bolnici u Mostaru te JZU bolnici „Srbija“.

Ovu donaciju omogućit će Savezni budžet Njemačke u iznosu od 60.000 eura , a ugovor s ASB je potpisala Margaret Uber (Margret Uebber), ambasadorica Njemačke u BiH, saopćeno je iz Opće bolnice.

Inače, pored ovih sredstava, od početka pandemije humanitarnoj organizaciji ASB iz Saveznog budžeta Njemačke odobrena su sredstva od oko 430.000 eura, od čega je oko 28.200 eura odobreno za projekte vezane za pandemiju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.