HALJEVAC OGORČEN

Šta će biti sa popularnim grilom "Otrov" koji je othranio generacije studenata: Načelnik Mandić ne da dozvolu Abaziju

Sutra ću tražiti od vijećnika da se ovaj problem riješi, kaže Haljevac

Kultni gril "Otrov" na Bjelavama. Avaz

Piše: E. T.

26.5.2021

Sulejman Haljevac, vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH u Općinskom Vijeću Centar, pokrenuo je inicijativu kojom bi se pomoglo porodici Abazi da dobije privremenu dozvolu za nastavak rada popularnog grila "Otrov" na Bjelavama i omogućilo da nastave porodični posao.

Iako je dobio čvrsta obećanja, prvenstveno od načelnika Općine Centar Srđana Mandića (Naša stranka), do danas se ništa nije uradilo po tom pitanju i porodica Abazi još uvijek čeka na rješenje situacije i dobijanje dozvole za rad.  

- Velika tuga, do sada sam podržavao novog načelnika i rukovodstvo vijeća ali ova situacija u meni je probudila veliko razočarenje. Insan koji je izgubio četiri člana svoje porodice, koji treba da nastavi da hrani porodicu, dobija veliki zid u Centru nekada najbogatijoj općini u BiH. 


Haljevac: Stid me našeg komšiju Abazija pogledati u oči. Avaz

Sutra ću tražiti od vijećnika da se ovaj problem riješi, obećanja mi ne trebaju! Šuplja i priča za djecu, da je zbog ulice i širenja teško nastaviti rad, je bajka za djecu, jer znam da se četiri naredne godine tu ništa neće mijenjati (i na drugim lokalitetima sve stoji).

Stid me našeg komšiju Abazija pogledati u oči i reći da nismo uspjeli. Sarajevo ljubavi moja, gdje je onaj sjaj nestao - napisao je Haljevac na Facebooku.

Podsjetimo, od posljedica kronavirusa, vlasnici poznatog sarajevskog fast fooda "Otrov" Ziljbear (75) i Zemri (48) Abazi preminuli su u martu ove godine.

Ne postoji student koji nije barem jednom jeo u ovom fast foodu na Bjelavama, kojeg su uspješno vodili otac i sin.

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu "Kod Otrova", tu se niko nikad nije otrovao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.