ODRŽALI SASTANAK

Stanivuković: Nastavljamo gdje smo pobjednički stali, osnažit ćemo PDP i SDS

Pobijedili smo u Banja Luci, najavili projekte jedna od tih stvari su bili i udžbenici i danas raspisujemo prvi tender, kazao je Stanivuković

Draško Stanivuković. Facebook

Piše: A. K.

2.6.2021

Delegacije stranaka PDP i SDS danas su održale sastanak, nakon kojeg su se javnosti obratili aktuelni gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivukovići Mladen Radović. Stanivuković je kazao da imaju zajedinički cilj, da osnaže SDS i PDP, te da nastavljaju tamo gdje su pobjednički stali.


Uvjereni u pobjedu

- Mi smo nastavljamo tamo gdje smo pobjednički stali. Politike koje smo zacrtali prije izbora, tog novembra nije bilo baš popularno stajati ovdje. Danas je to drugačije. Pobijedili smo u Banja Luci, najavili projekte jedna od tih stvari su bili i udžbenici. Danas se raspisuje prvi tender, prvi takav tender u regionu i očekujemo realizaciju do septembra. Mi smo i dalje kao dvije političke organizacije spremni nastaviti u tom pravcu. Cilj nam je da snažimo SDS, kao i PDP. Želimo determinisati ključne ljude koji će odnijeti pobjedu na izborima 2022. godine - kazao je Stanivuković.

Uvjereni su, rekao je Stanivuković, da će ovoga puta pobijediti, te je dodao da će stranke nastaviti pojačavati prisustvo na terenu.

- Ovo neće biti samo bitka političkih organizacija, nego nešto i više od toga. Nastavljamo da pojačavamo prisustvo na terenu onoliko koliko mjere dozvoljavaju. Idemo na teren i plan je da obilazimo svako mjesto gdje ćemo da radimo vodovod, igralište. Uvjereni smo u zajedničku saradnju - rekao je Stanivuković.

Urbanistički plan

Govorio je i o projektu izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa.

- Idejno rješenje je u razradi. Važno je napomenuti da sam do sada tri puta vraćao to idejno rješenje. Projekat je determinisan prošlom Gradskom upravom. Tu je planiran stambeno-poslovni kompleks, postoje ograničenja u spratovima, postoji estetika i arhitektura. Tamo konkretno šta će biti, u prva dva sprata vjerovatno poslovni prostori a iznad mogućnost stanovanja. Ono što je za nas kao grad važno je da iz toga izvučemo maksimalno koliko možemo i dobijemo novi Trg i novu Gospodsku - pojasnio je Stanivuković.

Napomenuo je da će urbanistički plan sve staviti pod kontrolu i da zato nije bio cilj da se ikad donese.

- Meni jeste, želimo jednu novu razglednicu grada Banja Luke - zaključio je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.